Broj telefona+ 381 24 / 694-115

Kako odabrati najbolju LED sijalicu za bilo koju sobu u vašem domu

Svaka soba u vašem domu je drugačija.


Verovatno ste čuli da nam sunčeva svetlost daje energiju, ali da li ste znali da sijalice rade na sličan način? Sijalice koje emituju plave svetlosne talase proizvode serotonin , što nas čini fokusiranim, budnim i budnim. Sijalice koje ne emituju talase plave svetlosti omogućavaju našem mozgu da proizvodi melatonin , što nas čini opuštenim, pospanim i spremnim za dobar noćni san. 
Sijalice niže temperature proizvode toplo belo, slično vatri, dok sijalice srednje temperature proizvode neutralno belo, a sijalice više temperature proizvode hladno belo ili oponašaju dnevnu svetlost.

LED osvetljenje za upotrebu u spavaćoj sobi

LED Lighting for Bedrooms


LED osvetljenje za spavaće sobeU našim spavaćim sobama većina nas želi da atmosfera bude opuštena, mirna i mirna. Izbegavanje talasa plave svetlosti u spavaćoj sobi sprečiće vaš cirkadijski ritam da ne pobrka svetlost u vašoj spavaćoj sobi sa prirodnim svetlom napolju. To omogućava vašem mozgu da proizvodi melatonin potreban za ugodan san. Da li ste noćni čitač? Ako imate noćnu lampu za čitanje ili planirate da je kupite, nežni plavi ili neutralni tonovi su bolji za čitanje određene opreme, jer hladno-bela boja stvara visok kontrast sa stranicom.

Predloženi ukupni nivo osvetljenosti - 1.500 do 4.000 lumena
Predložena temperatura boje: 2700-3000K

Takođe je česta zabluda da se osvetljenost sijalice meri u vatima. Vati zapravo mere potrošnju energije, dok Lumens meri osvetljenost .,

 

LED osvetljenje za upotrebu u kućnim kancelarijama

 

ЛЕД осветљење за кућне канцеларије
Kada osvetljavamo kućnu kancelariju, želimo da se uverimo da svetla uvećavaju našu sposobnost da budemo produktivni u predviđenom prostoru. Stavljanje hladno belih svetala u kancelariju koja oponašaju dnevnu svetlost povećaće proizvodnju serotonina održavajući vas fokusiranim, budnim i energičnim. Obavezno odaberite mesto koje neće stvoriti neželjene odsjaje na ekranu računara. Možda biste želeli da uzmete u obzir i LED stolne lampe koje nude sjajno osvetljenje za zadatke i mogućnost promene temperature boje na zahtev.

Predloženi ukupni nivo osvetljenosti - 3000 do 6000 lumena
Predložena temperatura boje:  3000-5000K

 

LED osvetljenje za upotrebu u dnevnoj sobi

 

ЛЕД осветљење за дневну собу
Dnevna soba je popularno mesto za sedenje gostiju, zabavu ili samo odmaranje i opuštanje. Bilo da gledate film ili čavrljate sa prijateljima, važno je da u dnevnoj sobi imate kombinaciju izvora svetlosti kako biste se prilagodili bilo kojoj prilici. Kao i u spavaćoj sobi, dobro je izbegavati svetle lampe koje emituju plavu svetlost koje stvaraju serotonin i daju nam energiju. Podesive reflektori mogu biti usmerene na zidove kako bi osvetlile umetnička dela, porodične fotografije ili jednostavno smanjile odsjaj na televizoru. Pozicioniranje reflektora na zidovima ili plafonima je takođe odličan način za uklanjanje neželjenih senki. Nove LED trokrake lampe mogu se koristiti u sve trostrane stolne lampe koje imate u svojoj dnevnoj sobi.

Predloženi ukupni nivo osvetljenosti - 1.500 do 3.000 lumena
Predložena temperatura boje: 2200-3000K

 

LED osvetljenje za upotrebu u trpezariji

ЛЕД осветљење за употребу у трпезарији

Kada jedemo lep obrok sa porodicom ili gostima, ne želimo da osvetljenje bude preterano svetlo i neugodno, a svakako ne želimo da bude tako prigušeno da dremamo. Bilo da se radi o popodnevnom marendi ili kasnoj večeri, prigušljivi gornji uređaji omogućavaju savršenu osvetljenost u bilo koje doba dana. Za trpezariju preporučujemo nežne do neutralne tonove koji stvaraju savršen ambijent. Takođe razmislite o LED sijalicama za svetiljke lustera koje se obično koriste u trpezariji, LED sijalice za luster sada nude prelepe izlaze u boji i svetlosti.

Predloženi ukupni nivo osvetljenosti - 3.000 do 6.000 lumena
Predložena temperatura boje:  2200-3000K

 

LED osvetljenje za upotrebu u kuhinji

 

ЛЕД сијалице за употребу у кухињи

Kuhinja je u osnovi radni prostor. Mnogi od nas ujutro započinju u kuhinji, pa će vam one sijalice koje emituju plavu svetlost preko šankova pomoći da budemo budni i budni dok pripremamo doručak. Ako u vašoj kuhinji imate i sto, zatamnjena gornja instalacija sa toplijom temperaturom boje može stvoriti lep ambijent za uravnoteženje jačih plavih svetla nad kuhinjskim radnim stolovima. Kuhinje takođe mogu iskoristiti ugradnu gornju rasvetu koja može imati koristi od LED BR sijalica ili ugradnih kompleta za naknadnu ugradnju.

Predloženi ukupni nivo osvetljenosti - 4.000 do 8.000 lumena
Predložena temperatura boje:  2700-5000K

 

LED osvetljenje za upotrebu u kupatilu

ЛЕД сијалице за употребу у купатилу

Pre nego što krenemo u školu ili na posao, većina nas se spremi gledajući se u ogledalo u kupatilu. U idealnom slučaju želimo da osvetljenje dolazi oko ogledala, a ne sa plafona. Korišćenjem jakih svetala osiguraćemo da ne propustimo ni jedno brijanje ni uprskati šminku. Budući da mnogi od nas dan započinju tuširanjem, stavljanje visoko izlaznog površinsko ugrađenog učvršćivača u tuš kabinu odličan je način da se počnemo buditi pre nego što se pozabavimo danom pred nama. Koristite veće sijalice u obliku globusa da osvetlite uobičajena mesta iznad i oko ogledala.

Predloženi ukupni nivo osvetljenosti - 4.000 do 8.000 lumena
Predložena temperatura boje:  3000-5000K

 

 

 

Kontaktirajte nas

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".