Broj telefona+ 381 24 / 694-115

KREATIVNI NAČIN ZA POSTAVLJANJE LED TRAKA U VAŠEM DOMU

Lepljiva LED svetlosna traka nudi neverovatnu svestranost u kreativnom osvetljenju kuće. Traka se može iseći na veličinu, a po želji se mogu dobiti i različiti lumeni (svetlina) i boja. Kreativni načini za upotrebu LED traka u vašem domu uključuju .

  • Uplitanje - npr. venac
  • Osvetljenje - npr. Kuhinjski ormarići
  • Splashback rasveta - npr. TV / ogledalo / okvir za slike

LED trake - kreativno osvetljenje za dom

LED trake pružaju mnoštvo mogućnosti kućnog osvjetljenja. Kreativno korištenje osvjetljenja LED traka moglo bi uključivati ​​maštovite ideje poput osvetljenja ispod suncobrana u vrtu i osvetljenja gazišta stepeništa u kući (obe su idealne za osećaj večernje zabave). Evo nekoliko uobičajenih kreativnih ideja o tome kako poboljšati vizuelnu privlačnost u vašem domu i vrtu pomoću osvetljenja LED trakom .

  • TV ekran - LED osvetljenje trake može se koristiti za postizanje velikog efekta u stvaranju prstena. Nanesite LED traku na poleđinu televizora i postavite televizor blizu zida da postignete pozadinski sjaj.
  • Okviri za slike - LED žarulje ne emituju štetne UV zrake ili preteranu toplinu, što znači da je bliska upotreba ukrasa moguća. Za istaknute prikaze stavite LED trake na stražnju stranu okvira za slike.
  • Stepeništa (rukohvati) - LED osvetljenje trake može se koristiti uz donju stranu rukohvata kako bi se stvorio mekani ambijent na dolje na stepenicama. To je estetski ugodno i praktično.
  • Ogledala (kupatilo / hodnik) - Primena LED traka za osvetljenje na zadnje rubove ogledala može pomoći u stvaranju idealnih nivoa osvetljenja koje smanjuje senu (manje oštre od prednjeg osvjetljenog ogledala).
  • Ispod ormarića (i udarci nožnim prstima) - LED osvetljenje traka pruža idealna rešenja "zadatak osvetljenja". Osvetljavajte radne površine kuhinje, ormare za kupaonice i druge kućanske ormariće sa svetlima koja poboljšavaju izgled u estetskom smislu
  • Sobni venac (uplight / downlight) - Ukrasni venci iznad vrata ili oko ivice sobe često imaju udubljenje pogodno za osvetljenje LED osvetljenja traka - stvorite ambijentalno osvetljenje / downlighting s lakoćom.

Vodootporna LED svetla za trake - Vodene karakteristike i vlažne zone

  • Decking - planirajte raspored bilo koje vrtne palube tako da obuhvati blagi prekrivač. Naglasite ovaj nadvratnik i uokvirite obris područja podnice sa suptilnim osvetljenjem koristeći LED trake.
  • Grmlje i drveće - LED rasveta sa trakama može se koristiti za dodavanje nežne osvetljenosti pozadinskom bilju. Za najbolji rezultat pričvrstite traku za osvetljenje na deblo / stabljiku drveća i grmlja.
  • Značajka vrtne vode - Dodajte mekani sjaj vodenim značajkama kao što su ribnjaci i vodovodne fontane pomoću LED trake za osvjetljenje otporne na udarce (napajanje mora biti sigurno smješteno).
  • LED rasvjeta u akvarijumu - Unutarnji akvarijumi obično imaju minimalna rješenja za osvjetljenje. Dodajte vodootpornu rasvjetu sa LED trakama u unutrašnjost ili vanjsku stranu akvarija za dodatno osvjetljenje s naglaskom.

Mnogo je kreativnih ruta koje se mogu uzeti u obzir prilikom osvjetljenja kuće pomoću LED traka. Zapamtite, LED svjetla na traci napajaju se putem transformatora (male električne kutije) koji povezuje traku svjetla sa mrežnim napajanjem. Prilikom odabira mjesta postavljanja LED trake potrebno je uzeti u obzir odgovarajući prostor u koji se postavlja transformator.

Razmatranja - Opskrba napajanjem i 'IP' ocena

LED rasvjeta sa trakama može se koristiti u kući ili vrtu. Jednostavno, sigurno je opskrba električnom energijom i površina na koju se lijepi traka. Međutim, postoje mnogi drugi aspekti pravilne ugradnje LED traka u kući ili vrtu, poput mesta gdje se napaja struja i koja je potrebna IP ocena:

  • Napajanje - LED trake se napajaju preko transformatora. Obavezno odaberite ispravni transformator u skladu s podacima o proizvodu koji se isporučuju sa LED trakom. Transformator osigurava da se traka ne preopterećuje smanjenjem napona mrežnog napona UK (oko 230 V) na potreban napon (za jedan trak to je obično oko 12 V).
  • IP ocjena - Tamo gdje LED svjetla s trakama vjerojatno dolaze u dodir s vodom (npr. Vrt, vodovod, kupaonica), trebaju biti ugrađeni proizvodi s odgovarajućim vodootpornim svojstvima. Sistem ocjenjivanja „IP“ ističe koji su električni proizvodi pogodni za upotrebu u vodi ili oko nje, a IP67 i IP68 nude pouzdanu otpornost na prskanje i prašinu.

Mogu li smanjiti LED trake na veličinu?

Da. LED osvjetljenje trake omogućava zaista kreativna rešenja za osvetljenje, jer se traka može skratiti po bilo kojem prostoru. Zavisno od dužine LED trake, određene rezne tačke mogu se naći u pravilnim intervalima u rasponu od svakih 2,5 cm do svakih 10 cm (proizvodi s višim naponom mogu rezultirati povećanjem razmaka između intervala tačke rezanja).

Stvaranje ambijenta - šta su lumeni i Kelvinska skala?

Za razliku od zastarjelog sistema napajanja (koji meri količinu snage koja je potrebna da bi se žarulja zapalila, bez obzira na svetlinu žarulje kada je upaljena), lumeni daju direktnu indikaciju količine svetlosti koju sijalica proizvodi. Na primer, standardna sijalica od 40 W-60 W ekvivalentna je LED sijalici od 6W-9W, jer obe proizvode oko 400-800 lumena. Jače sijalice se ne preporučuju za stvaranje ambijenta. Ali šta je sa svetlošću koja se emituje? To se meri Kelvinovom skalom. Kelvina skala počinje od 1.000 Kelvina i kreće se do 10.000 Kelvina. Podaci o proizvodu koji prate LED proizvode naznačiće očitavanje Kelvina za taj proizvod, s prosečnim čitanjem od oko 5000 Kelvina jednakim dnevnom svetlu. Donja očitavanja stvaraju mekše narandžaste i žute nijanse, a gornja očitavanja pokazuju da će žarulja stvoriti kliničku svetlinu. Stoga je sijalica u rasponu od 0 do 5.000 Kelvina idealna za stvaranje ambijenta.

Kontaktirajte nas

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".