Broj telefona+ 381 24 / 694-115

ODABERITE NAJBOLJU LED RASVETU ZA OPREMANJE VAŠEG DOMA

Različite vrste sijalica utiču na lučenje određenih hormona u našem organizmu, pa tako npr. sijalice koje emituju hladnije svetlo podstiču naš organizam na lučenje serotonina koji nas čini fokusiranim, opreznim i budnim, dok one koje emituju toplije svetlo podstiču proizvodnju melatonina koji nas čini opuštenim, pospanim i spremnim za dobar noćni san.

Sijalice sa nižom temperaturom proizvode toplo belo (žuto) svetlo, slično vatri, srednje temperature proizvode prirodno belo svetlo, dok sijalice sa višom temperaturom proizvode hladno belo svetlo, odnosno imitiraju dnevno svetlo.
Uobicajena je zabluda da se svetlost sijalice meri u vatima (w). Vati zapravo mere potrošnju energije, dok lumeni (lm)  mere svetlost.

LED rasveta u spavaćoj sobi 


Svako od nas želi da u spavaćoj sobi ima opuštenu i umirujuću atmosferu. Izbegavanje hladnije svetlosti u spavaćoj sobi sprečiće naš mozak da pomeša svetlo proizvedeno sijalicom sa prirodnim dnevnim svetlom. Iz tog razloga u spavaćoj sobi koristite toplije tonove svetlosti.

Volite li da čitate pred spavanje? Ukoliko imate lampu za čitanje ili planirate da kupite jednu, birajte onu koja proizvodi toplo svetlo, ili neutralne tonove svetlosti, jer hladna bela boja stvara kontrast sa stranicom.

lED rasveta za dnevnu sobu


Dnevna soba je prostorija u kojoj provodimo najviše vremena u toku dana. Ona se najčešće koristi za druženje sa gostima, zabavu ili samo za opuštanje. Bez obzira na to u koju svrhu najčešće koristite dnevnu sobu važno je imati mešavinu izvora svetlosti kako biste se prilagodili svakoj prilici. Kao i u spavaćoj sobi dobro je izbeći hladne sijalice koje utiču na stvaranje serotonina i pospešuju našu energiju. Podesive lampe možete usmeriti na zidove kako biste osvetlili neke slike ili porodične fotografije, ili jednostavno da smanjite odsjaj na Vašem televizoru. Pozicioniranje lampi na zidovima i plafonima takođe je odličan način da se eliminišu neželjene senke na zidovima.

 

LED rasveta za kuhinju 


Mnogi od nas dan započinju u kuhinji pripremanjem doručka ili omiljenog napitka za početak dana. Sijalice koje emituju hladno belo svetlo najviše se preporučuju za upotrebu u kuhinji, jer će nam pomoći da budemo oprezni i budni dok obavljamo jutarnje poslove. Ukoliko su Vam kuhinjski sto ili kuhinjski elementi tamnih boja drveta imaćete lep ambijent sa uravnoteženim tonovima svetlosti.

 

Kontaktirajte nas

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".