Broj telefona+ 381 24 / 694-115

ZAŠTO U VAŠIM SKLADIŠTIMA TREBA DA IMATE LED OSVETLJENJE?

LED rasvjeta ima brojne prednosti uopšteno u odnosu na klasično osvetljenje . Iako LED-ovi pružaju poboljšanu efikasnost eneregije i održavanja, kao i kvalitetnije svetlo , postoji nekoliko stvari koje se rade za skladišta i velike, otvorene prostore, što većina ljudi ne mora nužno shvatiti. Dosta toga ima veze sa tehnološkim razlikama između LED rasveta i konvencionalne rasvete. Fokusirajte na tri velike stavke ispod kojih neke ključne LED karakteristike pomažu u postizanju velikih prednosti kada je u pitanju velika skladišna rasveta i osvetljenje sportskih kompleksa.

U skladištima se obično koristi jedno od dva svetla: linearne fluorescentne sijalice ili metallogelogenidne sijalice. Iako su fluorescentni i metalni halogenidi poboljšani u odnosu na žarulje sa žarnom niti, oni i dalje predstavljaju probleme poput opasnosti odlaganja, kraćeg veka trajanja i manje efikasnog svetla kada je u pitanju poređenje sa LED-ima. To su stvari o kojima svi znaju. Evo tri stavke o kojima se obično ne govori, a koje imaju veliku razliku kada je u pitanju ukupna efikasnost vašeg sistema osvetljenja:

1. LED-ovi smanjuju vreme zagrevanja Metalne halogene lampe su posebno poznate po dugom zagrevanju (tipično je za 15 do 20 minuta da biste dobili punu snagu). Zato vidite velike sportske stadione, oni upale svetla pre nego što sunčeva svetlost potpuno nestane. Stadion mora raditi sa svetlima 20-25 minuta pre nego što će im zaista trebati za osvetljavanje stadiona. To znači da sagorijevaju energiju pre nego što je zaista potrebno da rade. Metalni halogenidi su manje učinkoviti pri nižoj snazi, tako da sagorijevaju više energije po jedinici svetlosne snage (lumena) dok se zagrevavaju do pune snage. Kao posljedica toga, mnogi glavni stadioni prelaze na LED tehnologiju.

2. Osvetljenje za zatamnjenje: LED indikatorima je potreban hardver koji je specifičan za LED da bi se mogao zatamniti. Srećom ovaj hardver je lako dostupan, jednostavan za instaliranje i daje značajnu vrednost celokupnom rasvetnom rešenju. LED-ovi zapravo postaju efikasniji kada se rade sa manje od pune snage (različiti od metalnih halogenidnih sijalica). Uz to, vek trajanja sijalice se povećava kada uređaj radi sa manje od pune snage. To omogućava upravnicima objekata uštedu još više novca, upravljajući rasvetom na inteligentan način. Oni objekti koji ugrađuju LED diode kao deo sveobuhvatnog rešenja „pametne rasvete“ uključivaće LED svetla visoke efikasnosti u kombinaciji sa senzorima (poput tajmera ili uređaja za kretanje) koji se prilagođavaju okolnim uslovima i obrascima saobraćaja ili određenom objektu. To se zove „adaptivno osvetljenje ”i to je glavni način ostvarivanja LED osvetljenja.

3. LED diode ne mogu se često prebacivati: Nemogućnost isključivanja svetla kada se ne koriste, bez uzrokovanja problema ako svetla trebaju biti ponovo uključena, glavni je problem za svetla kao što su metalni halogenidi. Nakon što isključite halogenid metala, potrebno je 15-20 minuta da ga ponovo uključite. To znači da se svetla često moraju pokretati duže vremenske periode nego što bi inače bila. Ako u akciji postoji zatišje od 30 do 45 minuta, lampice će uglavnom biti upaljene jer bi bilo previše gnjavaže da ih isključite i rizikujete probleme kada vam ih opet zatrebaju. LED diode se mogu trenutno isključiti i uključiti trenutno bez degradacije na izlaz svetlosti ili na sam uređaj. To znači da se energija i vek trajanja uređaja ne troše / ugrožavaju kada im svetla nisu potrebna i ako ih ne koristite.

 

Kontaktirajte nas

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".