Broj telefona+ 381 24 / 694-115

5 EKONOMIČNIH NAČINA ZA PREBACIVANJE FLUORESCENTNIH SVETLA NA LED

Da li ste znali da LED svetla mogu smanjiti račune za komunalne usluge na pola? Osvetljenje vašeg doma ili kancelarije može zauzeti veći deo vaših računa za struju. Ovo se može promeniti ako vaše fluorescentno svetlo promenite LED osvetljenjem.

Vaš budžet i potrebe za osvetljenjem takođe utiču na izbor. Bez obzira na opciju koju ste odabrali, LED diode nude dobre prednosti. Otkrićete da vam se potrošnja energije smanjila zajedno sa operativnim troškovima. Takođe, produžava se vek lampe. U ovom blogu razgovaramo o tome kako možete koristiti LED-ove i smanjiti račune za komunalije.

1. LED pregradnja - zamena fluorescentnih cevi s LED cevima

Upotrijebite LED cevi za naknadnu ugradnju kako biste zamenili vaše postojeće fluorescentne cevi. Ne morate da zamenite celo mesto. Dakle, ovo nije skupo. Ali morate obaviti neke popravne radove. To je zato što morate zaobići balast u učvršćenju. Ovaj proces je ušteda energije, jer balast troši oko 10% energije koju koristi učvršćivač. Još jedna korist ove metode je to što možete izbeći kvarove balasta. Neće biti neugodnog zatamnjenja ili treperenja. Moderne cevi možete naći u standardnim modelima i modelima visoke efikasnosti. Osvetljenje se udvostručuje kada zamenite učvršćenje od 4 priključka sa 4 fluorescentne cevi sa četiri LED cevi

Osvetljenost se može povećati na osnovu lumena LED cevi koju koristite. Korišćenje električne energije je takođe veoma efikasno. LED diode koriste oko 80V za 4 lampe i četvoronožne LED lampe u odnosu na 172V u slučaju fluorescentnih cevi. To je za standardne modele. Ušteda je veća na modelima visoke efikasnosti. Jedno ultra-visoko LED svetlo može zameniti 2 fluorescentna svetla. Odnosno, potrošnja električne energije od 40 V u odnosu na 128 V. Još jedna prednost su rabati od dobavljača komunalnih usluga. Ovo je idealno za one koje štede energiju za osvetljenje.  Život lampe se takođe produžava. Za LED možete očekivati u proseku 50 000 sati. Sa fluorescentnim lampama životni vek je oko 30 000 sati.

2. Koristite magnetne LED trake umesto fluorescentnih svetla

Nadogradite svoje fluorescentne lampice magnetnim LED trakama. Ova metoda ima prednost postavljanja bez problema.

Prednosti magnetnih LED traka

Budući da su magnetni, LED drajveri i trake lako se fiksiraju na metalne nosače. Oboje koriste magnete i mogu se brzo pričvrstiti na podloge. Ožičenje napajanja na utičnice nije potrebno. Možete priključiti upravljački program na izvor napajanja i povezati ga s trakama pomoću uključenih brzih priključaka. LED drajver zamenjuje stari balast, a trake zamenjuju sijalice. Grozdasti poklopci su uključeni za električni čvor i pružaju "fluorescentni" izgled. Osvetljenost je veća za ultra visoke LED trake u poređenju sa gore pomenutim LED cevima. Trake koriste oko 30 V za dva učvršćenja traka od 4 ft i 60V za četiri trake od 4 ft. Lumeni su 2100 lumena po traci.  Jedan drajver je sve što vam treba za svaki set.

3. Zamenite dotrajale klasične plafonjere LED panelima

Model svetlosnih ploča namenjen je za površinsku montažu ili spuštene plafone. Ova lampica ploče zadržava trofejni izgled netaknutim uprkos trendovskom izgledu. Ova vrsta LED montaže je savršena za upotrebu na spuštenim plafonima rešetke. Za ravne plafone možete je montirati na površinu. Pros za LED svetla Rasveta je ravnomerno raspoređena i ne smeta se. Osvetljenje na ploči izgleda ravnomerno i prijatno. Omogućava najsjajniju mogućnost zamene učvršćenja 2 × 4 sa dve cevi. Za učvršćenje 2 × 4, nudi 5000 lumena i koristi 40 V. Prosečan životni vek lampe je 100.000 sati.  Po izboru imamo panele za promenu i zatamnjivanje boja. Ako niste sigurni koju temperaturu boje da odaberete, više ne brinite. Jednostavnim korišćenjem isporučenog daljinca lako možete promeniti temperaturu boje i nivo osvetljenja u skladu sa bilo kojim zahtevima, a to je upravo u našim planovima da se uvrsti u asortiman prodaje.

 

4. Poboljšana bezbednost sa LED lampicama

Sigurnost je možda najčešće zanemarena prednost kada je u pitanju LED osvetljenje. Opasnost broj jedan kada je u pitanju osvetljenje je emisija toplote. LED-ove ne emituju gotovo nikakvu toplotu napred, dok tradicionalne sijalice poput žarulja pretvaraju više od 90% ukupne energije koja se koristi za njihovo direktno napajanje. To znači da se samo 10% energije sa žarnom niti koristi za svetlost (što ih čini i krajnje neefikasnim u poređenju sa LED-ima). Pored toga, jer LED-ovi troše manje energije, mogu efikasno raditi na električnim sistemima niskog napona. Oni su uglavnom mnogo sigurniji u slučaju da nešto pođe po zlu.

 

5. LED-ovi generišu usmerene emisije

LED tehnologija emituje svetlo samo u reonu 180 stepeni. Svaka druga vrsta svetlosti emituje svetlost na 360 stepeni oko izvora. Emisija od 360 stepeni zahteva pomoćne uređaje da reflektuju ili preusmere svetlost. Ovo povećava troškove za sistem uopšte i neminovno rezultira gubicima što znači da je uređaj nužno manje efikasan nego što bi inače bio. Razmislite o svetlosti koja emituje svetlost u plafon - to je vaša standardna sijalica. Problem je što pokušavate da osvetlite sobu, a ne plafon. LED diode u potpunosti rešavaju ovaj problem i vraćaju uštede u pogledu ukupne energetske efikasnosti sistema.

Kontaktirajte nas

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".